Den oemotståndliga relolutionen

Kärlek utan mod och vishet är sentimentalitet, vilket är fallet med de flesta som tillhör kyrkan.

Mod utan kärlek och vishet är dumdristighet, vilket är fallet med de flesta soldater

Vishet utan kärlek och mod är feghet, vilket är fallet med de flesta intellektuella.

Men den som har kärlek, mod och vishet förändrar världen.

- Ammon Hennacy, katolsk aktivist 1893-1970

Ni förstår, jag har börjat läsa en bok som heter Den Oemotståndliga Revolutionen och jag är rädd att om jag ska kunna leva som en ärlig kristen måste jag vända upp och ner på hela mitt liv när jag är färdig med den. Skrämmande, spännande, härligt.

6 kommentarer

 1. kanske skulle läsa den. kan du posta den efter din läsning?
  eller måste jag köpa den?
  Är det en sån bok som säger dig: ”posta boken!”

  • Det är en sån bok som jag säger: KÖP DEN!! om för du kommer vilja stryka under massa rader och läsa om. Den här boken förändrar allt!

 2. engagerad och medtagen!

 3. Min absolut favorit book. Jag älskar den!..Fast dne är jobbig ibland…ofta. Men braaa!

 4. jag har köpt två! Har läst den tre gånger, och lånat ut den till minst 10 pers. Den förändrar! :)

 5. [...] har tagit Bibelns budskap och omsatt det i praktisk verklighet på ett otroligt inspirerande sätt. När jag hade läst den här boken var jag så förvirrad över mitt liv och mina prioriteringar. Framför allt var jag helt äcklad [...]

Kommentera