Vanligt folkvett?

Vi städade i klassrummet här om dagen. Först ifrågasatte jag om vi verkligen skulle slänga alla kartonger och kort efter det påpekade jag att vi som använder så mycket papper borde ha en pappersinsamling. Någon fnissade då lite och sa ”Är du en miljövän?”. Jag vet att hon inte menade illa men jag har inte kunnat släppa det där. Vadå, är inte alla miljövänner 2011? Lärde vi oss inte på dagis att återvinna? Jag brukar försöka hålla mig lugn och inte brusa upp (haha, kul uttryck) men alltså det här går jag igång på! Det är väl för sjutton vanligt folkvett att försöka leva på ett sätt som inte påverkar miljön negativt? Eller? Usch, nonchalans, det är inget trevligt det…

Detta skulle för övrigt kunna vara en del i min ”Att vara kristen” serie. För jag tror att det ingår att ta ett ansvar för den här stackars skadade planeten om man kallar sig kristen. Gud gav oss en vacker jord att leva på, då är väl det minsta vi kan göra att se till att den inte blir helt förstörd.

Okej, det var dagens bitterhet. Nu går jag vidare!
Bon nuit!

4 kommentarer

  1. Ja men fy. Sånt där dör jag lite av. Som du säger, fick inte alla en ”obs, släng papper här”-uppväxt. Ganska basala kunskaper liksom. Haha, känner hur jag också ”brusar upp” lite här! ;)

  2. Jag blir gaaaaaalen på folk som inte sopsorterar. Ta upp det med din skola, ni måste ju ha pappersinsamling åtminstone.

Kommentera