Lucka 11, Berätta om dina framtidsdrömmar

Jag är väldigt bra på att drömma. Det är väl inte problemet här. Problemet är snarare att välja bland alla drömmar. ”Framtidsdrömmar” innehåller för det första olika saker och jag är egentligen mer intresserad av VEM jag kommer att vara än vad jag kommer att GÖRA. Men det är otroligt mycket svårare att skriva om. Så jag börjar väl med den andra punkten så får vi se var vi hamnar.

Först och främst skulle jag vilja säga att jag just nu lever i vad som har varit en dröm. För två år sedan läste jag om den här utbildningen för första gången. Men Växjö, det var ju inte dit jag skulle flytta? Och känns det inte lite långt bort? Och hur ska jag hitta lägenhet? Och hur ska det gå för mig och Lukas? Nu sitter jag här i min lilla etta i en stad jag knappt visste var den låg och pluggar det jag vill. Det är lätt att glömma det man redan har när man drömmer om framtiden.

Men frågan blir ju då vad jag vill att den här utbildningen ska leda till. Hittills har vi läst fyra kurser; Designhistoria, Grunder för gestaltning, Grundläggande marknadsföring och Visualiseringstekniker (där vi lär oss skissa i 3D-program och lite grunder i Indesign). Jag har tyckt allt har varit roligt!

När jag är klar med utbildningen, våren 2013 kommer jag antingen plugga ett år till (fast gärna i en annan stad) så jag får en kandidat eller så kommer jag flytta till Stockholm och börja jobba. Förhoppningsvis kan jag få jobb som butikskommunikatör av något slag, annars får jag väl börja som butiksbiträde. Men i längden tror jag att jag skulle tröttna på att jobba i butik, det är faktiskt väldigt slitigt. Därför tänker jag att jag, vid sidan av mitt jobb kommer starta ett eget kreativt projekt. Riktigt vad det kommer att innebära är väl svårt att vara säker på nu men om det var idag jag skulle göra något så skulle det (tro det eller ej) handla om bröllop! Helt enkelt för att bröllop berör i princip alla mina stora intressen; inredning/dekoration, mode, musik o.s.v. Så för att det här ska bli intressant att läsa kan jag ju berätta liiiite vad jag har tänkt so far.

Det kommer starta med en bröllopsblogg. (och nu när jag skriver det här finns det ingen återvändo!) Ja, den är faktiskt redan på g!! Jag tror jag kommer att utgå från den hemsidan/bloggen, den får vara en plattform från vilken jag kan utveckla allt i olika riktningar. Visst skulle det vara roligt att någon gång i framtiden starta ett magasin. Eller driva en bröllopsbutik med vackra och personliga klänningar eller kanske bli bröllopsdekoratör? Eller alltihop?? Ett bröllopsimperium! Haha… Okej, jag ska inte får storhetsvansinne. Men ja, mer än så varken vill eller kan jag skriva eftersom ingenting är i närheten av att bli verklighet än, förutom bloggen.


Jag i somras när Johanna och jag agerade bröllopsdekoratörer.

Så till det där svåra, vem jag vill vara. Att kalla sig kristen är att gå med på att man står i ständig utveckling. En utveckling som innebär att man blir mer och mer sig själv, alltså den Gud har skapat mig att vara. Det kan handla om så många saker men för att nämna något så drömmer jag om att leva ett liv som inte handlar om mig och mitt. Att inte tänka att pengarna jag har är mina, de är faktiskt en gåva jag har fått och jag bör dela med mig till andra. Att vara en människa man kan lita på och att ha ett öppet hem dit människor vet att de är välkomna, när som helst.

Jag menar inte att det här är något lätt, eller att jag, helt ärligt, ens VILL leva så just nu. Men jag skulle vilja vilja och det är en början. Det är dessutom inte meningen att jag ska klara det på egen hand, jag har inte en Gud som säger ”gör så och så” utan en som säger ”kom, följ med, jag visar”. Det är den stora skillnaden. Och jag är helt övertygad om att det finns något gudomligt i att leva för mer än sig själv och att man i och med en sådan attityd blir så rik på ett helt annat plan, som inte ens går att jämföra med några pengar eller någon framgång i världen.

Ååå vad svårt det är att skriva om sånt här utan att låta pretto. Jag har egentligen ingenting att skryta med, det här är helt enkelt vad jag drömmer om och jag berättar det bara i hopp om att någon kanske kan bli inspirerad av att höra om andra drömmar än sådana som handlar om att man ska ”bli något”.

6 kommentarer

  1. Lena Lundholm 11 december 2011, 20:54 | Svara

    ” Jag drömde om Dig och nu finns du…” <3

  2. BRÖLLOPSIMPERIUM!!!!

  3. Sofia Lindblom 13 december 2011, 22:38 | Svara

    Fina drömmar du har! :) Saknar förresten lucka 12 och 13…

Kommentera