Lucka 15, Berätta om en av dina favoritböcker

Okej vänner, jag åkte hem till Norrpan i torsdags kväll. Och när man kommer hem finns det plötsligt så mycket man vill syssla med! Så jag har hamnat efter, men jag tänker ta ikapp tre luckor under dagen/kvällen!

Böcker alltså, det finns ju så många olika sorters böcker. Till exempel fick jag uppföljaren till David Batras böcker ”Arga lappar” vid namn ”Det här var ju tråkigt” i julklapp av Stina i onsdags. En helt fantastisk bok som fick mig att skratta så där hysteriskt så att det går över till att man tjuter. Så jag tänker ta med tre böcker, de är så olika så man skulle inte kunna sätta dem i samma kategori.

Boken som har förändrat mitt liv – Bibeln
Ja, behöver kanske inte tillägga så mycket. Det här är så mycket mer än en bok, den lever verkligen! Jag kan inte räkna gångerna jag har ställt en fråga till Gud för att någon minut senare fått svaret i Bibeln.

Boken som gav mig en käftsmäll (en positiv sådan) – Den oemotståndliga revolutionen
Ja tjena. Shane Claiborne som har skrivit boken lever ett fantastiskt liv bland hemlösa i Philadelphia, han har jobbat med Moder Theresa och volontärat i krigets Irak, inte som amerikansk soldat, utan som amerikansk medmänniska. Han har tagit Bibelns budskap och omsatt det i praktisk verklighet på ett otroligt inspirerande sätt. När jag hade läst den här boken var jag så förvirrad över mitt liv och mina prioriteringar. Framför allt var jag helt äcklad av vår tids konsumtion. Den här boken kommer jag att läsa igen och igen och igen…

Boken som handlar om kärlek – Kärlekens historia
Den här boken är kanske lite snurrig, många karaktärer och hopp i tiden. Men när man väl får ihop det är den fantastisk och när jag hade läst den tyckte jag det var den bästa skönlitterära boken jag läst! Jag funderar starkt på att döpa min framtida son efter Leo, den söta, ensamma gubben i boken. Svårt att fånga känslan i boken, men den är skriven så vackert. Läs den! Skriven av Nicole Krauss.

2 kommentarer

  1. Den oemotståndliga revolutionen har jag tänkt jättelänge på att jag måste läsa. den verkar vara så himla bra!
    jag håller med dig om de två övriga!!

Kommentera