Bloggar jag läser

Fy vad skönt med en ledig dag! Jag har bara städat, ätit god frukost och uträttat små ärenden. Och så har jag uppdaterat min länklista här till höger. Så nu kan ni nog hitta lite nya fina bloggar att kolla in!

4 kommentarer

  1. OK ALLTSÅ nu har jag försökt öppna ditt fb-meddelande på datorn hela dagen typ men det går inte??? Orkar inte ens. (Och det har inte gått att posta på din logg heller. Kanske dags att uppdatera till timeline btw?) I alla fall, jag prövar mig ju bara fram för det mesta så kommer inte ihåg exakt vad jag gjorde, haha. Men lägg på ett selective colouring-filter, dra upp cyan på red, dra upp magenta och dra ned yellow på yellow, och dra upp black lite på neutrals. Brukar bli en rätt bra grund. Sedan får du fippla lite på fri hand utifrån vad du har för färger i bilden som du vill tona ned. Sedan kan du lägga på en hue/saturation och dra ned saturation, både overall och om det är någon särskild färg du vill dra ned kan du välja den (eller välja en färg och sedan ta pipetten) och tona ned.
    Och just ja, om du vill ha det lite suddigt/mjukt eller hur det var (?), så duplicera lagret (ctrl+j), filter>gaussian blur och sedan ta lite lite bara, o lek lite med olika mycket/olika opacitet på lagret o så vidare.
    Ehhhhh typ så kanske, haha. Var det begripligt?

  2. Linn vad jag tycker om din blogg! Jag undrar om du kan (och om du kan) lära mig hur man viker pappers-svalor? Sådana fina som du har på din header. Igen, tack för en fin blogg!

    • Men tack! Ja, det skulle jag väl kunna! (för jag kan) men jag tror det finns bra tutorials på youtube, det var så jag lärde mig vad jag minns! :)

Kommentera