Gästblogg: anteckningsblock och digitalt nörderi

Hej på er! Karin heter jag, och jag har fått äran att gästblogga här hos Linn, medan hon är i Italien och gottar sig i solen. Annars bloggar jag här. Kul, tänkte jag, fram tills att det blev måndag och jag drabbades av lätt panik, då inget verkade värdigt nog att fylla min designerade dag (tisdag) med. Ett foto i timmen? Ett inspirationskollage? En titt i väskan? En spellista? En djup och känsloladdad vänskapsförklaring till denna bloggs ägarinna? LITE AV VARJE? Ja, som ni kan tänka er var pressen plötsligt enorm. I slutändan landade jag dock på att skriva ett inlägg i teknikens och estetikens anda, eftersom kombinationen; det vill säga, snygga, digitala lösningar ligger mig varmt om hjärtat.

Hej hej och vink vink, ursäkta stelheten.

Till vardags läser jag Interactive Communication (Digital Creative) på Berghs School of Communication. Det möts inte sällan av något oförstående blickar, så för enkelhetens skull kan vi här och nu nöja oss med föregående uttalande. Snygga, digitala lösningar ligger mig varmt om hjärtat.

Min allra bästa app är nog Evernote, som är en digital anteckningsbok, eller kanske snarare ett bibliotek av digitala anteckningsböcker. Man kan ladda ned applikationen på sin dator, sin iPhone, sin iPad (fungerar även på Android, men alltså…) och så vidare, och så synkas alla anteckningar i realtid. Jag kan alltså sitta på föreläsning, ta en bild av föreläsaren eller en föreläsnings-slide, och vips hurra så synkas den in i samma anteckning som jag skriver i på datorn. Jag kan skriva något, och sedan sitta på tunnelbanan och läsa in mig på det, utan att behöva maila något till mig själv eller spara ned det i dropbox. Microsoft Word, släng dig i väggen och självdö tillsammans med ditt icke hjälpsamma gem (eventuellt gör jag i skrivande stund en riktig ninja-move bakom skärmen för att illustrera, det kommer ni aldrig veta säkert).


Min allra bästa anteckningsbok är Moleskine. Jag har en trave. Små, stora, linjerade, blanka, kalendrar, mjuk pärm, hård pärm, svarta, naturfärgade, sådana som är fulla av listor, andra som är fyllda med idéer, ritande eller klippt och klistrat. Man skulle kunna säga att det är en besatthet. Men, de är ju så vackra och praktiska och man vill bara organisera hela sitt liv i dem och skriva med smal svart penna i noggrann handstil.

Till saken: nyligen lanserade Moleskine och Evernote ett samarbete, och det är det jag tycker är så fint. Att ett typiskt analogt företag inte skyr det digitala, och att mina två bästa anteckningssätt nyttjar varandras fördelar! Ni kan se någon slags casefilm här nedan, med tillhörande generisk casefilmsröst. Man får ta den aspekten av det hela med en nypa salt. Eller så kan man läsa en artikel om det här.

Nu får ni göra vad ni vill med den här informationen, börja digitalisera era anteckningar eller kanske inte. Vi avslutar med en vacker Moleskine-bild (som jag hittade här) och ytterligare ett app-tips (har ni inte Evernote hoppas jag ni redan börjat hämta hem det).

 

Och så appen då: UNIQLO  Wake Up

Mest för att den är så. himlans. snygg. men också för att den sjunger tiden och vädret för en när man vaknar. Är det molnigt ute så sjunger den att det är Cloudy. (Cloudy). Vilket gör uppvaknandet rätt okej trots att klockan är 06.54 och det duggregnar ute.

 

Vill man vara ännu mer digital kan man följa Linns resa på deras fina #lundholmssardinien på Instagram för övrigt, kul grej. Det var allt för mig, ha en fin vecka nu! Vill ni hänga mer med mig så är det som sagt bara att dyka in på caryw.blogg.se.

Tack för mig!

 

(ps. Såhär precis innan jag trycker på Publicera-knappen inser jag ju att det enda som detta inlägg borde innehålla är bilden på Linn lutandes ut från toppen av en våningssäng med öronproppar i näsan, från ett läger när vi var tretton eller fjorton. Men jag vet faktiskt inte vart den tagit vägen…)

2 kommentarer

  1. Evernote är bästa ever. Använder den varje dag. Suveränt att ha alla texter samlade i samma program och slippa olika dokument. Sökbart och i molnet. Love it! Finns en Facebookgrupp om du vill gå med, svenska evernoteanvändare tror jag den heter.

  2. Hej!

    Spännande inlägg. Tror du det fungerar lika bra med Whitlelines? De lanserade nyligen samma funktion, att man kan scanna och fota utan att linjerna syns.
    Bra pris! http://whitelines.se/

Kommentera