Hundra filmer

Eller okej, tio. Tio filmer har jag sett den senaste veckan, men en av dem har jag sett tre gånger. Ja, vad ska man säga? Det är det enda jag har haft lust med. Någon slags överlevnadsinstinkt kanske, att få försvinna in i en annan värld för en stund. Och det är bara kärleksfilmer. Visst låter det konstigt? Men jag tror jag vill hålla något slags hopp uppe om att de där romantiska historierna kan få bli mina egna någon dag.

Jag kommer inte tipsa om alla nio, för alla var inte bra men här kommer några jag ändå gillade på ett eller annat sätt.

Something Borrowed

Okej, den här filmen har jag sett fem gånger. Det är inte det att det är världens bästa film men man bara mår så bra av den. Och den är mycket roligare än man förväntar sig. Handlar om två bästa vänner varav den ena ska gifta sig med killen den andra var totalförälskad i när de gick i skolan. Ja ni kan nog lista ut hela storyn utifrån det men det gör inget! Den har många trevliga detaljer, en feelgood helt enkelt.

Lola Versus

Okej när jag såg den här var det lite läskigt för jag visste inte riktigt innan vad den skulle handla om. Och så är det om Lola som blir dumpad av sin kille Luke när de är förlovade och allt… Ja okej moving on. En trevlig film som fick mig att fnissa lite. Den ska vara från skaparna av (eller samma studio eller något, vad nu det betyder) 500 days of Summer men nej, den nivån ligger den absolut inte på. Vår svenska stolthet för tillfället, Joel Kinnaman är med men han är nog mest snygg, gör inte direkt sin livs roll. (Men coolt att man kan läsa hans svenska tatuering om man pausar!)

Friends With Kids

När alla andra har stadgat sig och börjar skaffa barn bestämmer sig två vänner för att göra samma sak trots att de aldrig varit ett par. Ja, ni kan räkna ut resten… Men ändå, sevärd!

The Romantics

En film om ett gäng college-vänner som träffas igen för att två av dem ska gifta sig. Ganska deppig film med fin musik, ni vet ibland är man sugen på det.

What To Expect When You’re Expecting

Ännu en film där de klämmer in massor små historier och försöker skapa magi som man inte lyckats med sedan Love Actually. Men en småtrevlig film om att vänta barn helt enkelt. Bjöd på några skratt.

Our Idiot Brother

Jag måste ju liksom se allt som Zooey gör. Tyckte den här var helt okej, söt och lite rolig om en godtrogen och blåst bror.

Så, där har ni sex stycken tips på sevärda filmer man kan fylla ut sitt liv med om man har lust. Utöver detta kan ju även nämnas att diverse serier har dragit igång (om man följer dem efter utländsk tid). Downton Abbey, Glee, New Girl och Greys Anatomy tittar jag på. Har ni tips på andra serier jag inte får missa?

8 kommentarer

  1. Tack för filmtips! Ska kolla upp de som jag inte sett. Och angående serier tänkte jag tipsa om Parenthood, om du inte sett det redan. Den är inne på sin fjärde säsong nu och jag tycker att den håller samma höga klass genom alla säsonger. Handlar om familjen Braverman och främst fyra vuxna syskon och deras familjer + band till varandra. Det är en fin, lågmäld serie om vardagliga händelser men det är så mycket kärlek och familjevärme i den att den verkligen är värd att se. Och har man sett Gilmore Girls och gillat Lorelai uppskattar man nog Lauren Grahams roll som Sarah Braverman då hon är typ likadan som Lorelai.

  2. Suits! Har du inte sett, så se! :*

  3. Alltså, helt seriöst. Jag skriver det igen för att det är så himla bra. Suits alltså. (säsong två är bäst!). Sen kom jag på Arrested Development, skitkul, Micheal Cera är klockren, och så är det korta avsnitt. Så man hinner se mycket på en gång, eller ett om man har ont om tid. Puss

  4. Parcs and recreation, The Mindy project och 30 rock. Amerikas tre roligaste kvinnor i varsin serie!

Kommentera